A Shtetl in the Caribbean in première

Films
A Shtetl in the Caribbean
Memphis Film & Television Channel
A Shtetl in the Caribbean

affiche_shtetl

A Shtetl in the Caribbean van Sherman De Jesus, beleeft op 26 oktober 2014 haar feestelijke wereldpremière in het EYE Filmmuseum in Amsterdam.

De roadmovie documentaire vertelt het aangrijpende verhaal van de twee hoofdpersonages Mark en Tsale. De twee jeugdvrienden groeiden op in Curacao, maar gaan in deze documentaire op zoek naar de geschiedenis van hun voorouders. Als kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen ze terug naar de geboortegrond van hun voorouders. We reizen met ze mee door Curaçao, de Verenigde Staten, Wit-Rusland, Oekraïne en Israël en zien hun ontdekkingen, moed en wanhoop terwijl zij geconfronteerd worden met de offers die hun ouders moesten maken om hun familie een betere toekomst te geven.

Dit niet eerder vertelde verhaal ontvouwt zich in een reis van de desolate landschappen van Oost-Europa tot de exotische Cariben, een contrast metaforisch voor de geschiedenis van Mark en Tsale’s voorouders.

A Shtetl in the Caribbean is voortgekomen uit een sterke emotie: we zijn allemaal onderdeel van dezelfde familie, ongeacht hoe verschillend we zijn. Bovendien is de film een hommage aan Curaçao, een klein eiland met een groot hart, en een plek die altijd een veilige haven voor vreemdelingen is geweest. Alleen op zo’n plek kan een mens een bestaan opbouwen.

Vertoningen
De film wordt door de Joodse Omroep vertoond op 2 en 16 november 2014 om 14:15 op NPO2.

Bovendien zal er een vertoning zijn in Filmtheater Hilversum op 28 oktober 2014 om 20:15 uur. In de Filmzaal van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam op 30 oktober 2014 om 20:15 uur. En in Filmtheater ’t Hoogt op 9 november 2014 om 15:00 uur.

 

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn