A Shtetl in the Caribbean geselecteerd voor het Saratov Sufferings Film Festival 2015

Van 29 oktober tot en met 3 november 2015 vindt in Saratov, Rusland het Saratov Sufferings Film Festival plaats. Op 2 maandag november 2015 wordt A Shtetl in the Caribbean van Sherman De Jesus vertoond, binnen de Panorama.KINODOK.EURO Competitie.

Het Saratov Suffering – International Telekinofestival for Documentary Melodrama werd voor het eerst georganiseerd in 2004. Het festival is ontstaan vanuit de traditie van folkmuziek uit Saratov, een genre dat ook wel ‘suffering’ muziek wordt genoemd. Het motto van het festival is ‘documentaire – een film voor het publiek’.

Sarstrad-Afisha

 

A Shtetl in the Carribean (2014) van Sherman De Jesus vertelt het aangrijpende verhaal van twee jeugdvrienden die opgroeiden op Curaçao, en nu op zoek gaan naar de geschiedenis van hun voorouders in Oost-Europa.

Mark en Tsale, kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen terug naar de geboortegrond van hun voorouders. In deze documentaire road-movie door Curaçao, de Verenigde Staten, Wit-Rusland, Oekraïne en Israël zien wij hun ontdekkingen, moed en wanhoop terwijl zij geconfronteerd worden met de offers die hun ouders moesten maken om hun familie een betere toekomst te geven.

Dit niet eerder vertelde verhaal ontvouwt zich in een reis van de desolate landschappen van Oost-Europa tot de exotische Cariben, een contrast metaforisch voor de geschiedenis van Mark en Tsale’s voorouders.

A Shtetl in the Caribbean is voortgekomen uit een sterke emotie: we zijn allemaal onderdeel van dezelfde familie, ongeacht hoe verschillend we zijn. Bovendien is de film een hommage aan Curaçao, een klein eiland met een groot hart, en een plek die altijd een veilige haven voor vreemdelingen is geweest. Alleen op zo’n plek kan een mens een bestaan opbouwen.

Voor meer informatie over het Saratov Sufferings Film Festival: http://sarstrad.ru.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn