Alles Moet Nieuw – Piet Zwart in De Pastoe Fabriek

 

Op 10 december 2017 organiseert Galerie De Pastoe Fabriek de lezing De Stijl en NU verder: Herleving van de Schoonheid, een van drie lezingen onder de noemer De Stijl en NU verder. Na het post-modernistische tijdperk lijkt er weer een herbezinning plaats te vinden op de modernistische waarden als zakelijkheid, functionaliteit, soberheid en democratische principes. In het lezingen- en filmprogramma wordt de actualiteit van deze herbezinning in beeld gebracht en vertellen belangrijke naoorlogse en hedendaagse ontwerpers uit verschillende disciplines, die nog steeds werken volgens dat modernistische gedachtegoed, over hun werk.

Op 10 december modereert Frederike Huygen de laatste van 3 lezingen, met als onderwerp het belang van innovatie, esthetiek en functionaliteit en kwaliteit in het ontwerpproces. Aanwezige sprekers zijn Wolfram Peters (industrieel ontwerper en mede oprichter van npk|design) en Joost Grootens (Studio Joost Grootens).

Frederike Huygen start de middag met het modernistische gedachtegoed van twee ‘oude meesters’ en de invloed daarvan op het hedendaagse ontwerpproces. Piet Zwart, de pionier van de ontwerp discipline, heeft een invloedrijke rol gespeeld in zowel de bouwkunst en binnenhuisarchitectuur, in fotografie en film, in typografie en industriële vormgeving en het kunstonderwijs in m.n. de vooroorlogse periode. Met de documentaire ‘Alles Moet Nieuw – Piet Zwart’ van Sherman de Jesus wordt er stilgestaan bij zijn werk.

In het kort:
De Stijl en NU verder: Herleving van de Schoonheid
Datum:
10 december, 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Galerie De Pastoe Fabriek, Rotsoord 7B, Utrecht (ingang via café restaurant De Zagerij)
Toegangsprijs: € 10,- p.p. (incl. drankje) / studenten € 5,- p.p.

Voor meer informatie zie galeriedepastoefabriek.nl/lectures
Om u aan te melden voor de lezing van 10 december, klik [HIER]

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn