CARNOTSTRAAT 17, de nieuwe documentaire van Klara Van Es eind augustus in de theaters verwacht

Op 27 augustus wordt de nieuwe documentaire CARNOTSTRAAT 17 van regisseur Klara Van Es uitgebracht in de Nederlandse theaters. De film is een coproductie van Associate Directors (BE) en Memphis Film & Television in samenwerking met Canvas en Human.

Vechtend voor een beter bestaan en zoekend naar een nieuwe identiteit raken drie migrantenfamilies, verstrikt tussen twee werelden en een ongewisse toekomst. In het decor van een vervallen filmpaleis waar je ooit kon wegdromen bij diva’s en demonen.

Untitled_1.79.1

 

 

 

 

 

 

Filmmaker Klara Van Es voelde dat de tijd was aangebroken om “de anderen” op te zoeken en openlijk en zonder vooringenomenheid te luisteren naar wat zij te zeggen hebben over migratie en hoe de transitie van de ene maatschappij naar de andere hun zelfbeeld en identiteit heeft aangetast, en zelfs compleet verandert. Wat is behouden gebleven en wat is verloren gegaan? Wat is er overgenomen en wat is er afgestoten? En, net zo belangrijk, hoe kijken “de anderen” naar “ons”? Hoe zien “zij” zichzelf in “ons” midden?

Klara Van Es maakte eerder de succesvolle documentaire VERDWAALD IN HET GEHEUGENPALEIS, de eerste documentaire vanuit het perspectief van mensen met Alzheimer.

CARNOTSTRAAT 17 komt tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Het Nederlands Filmfonds, CoBO, Impulsfonds voor het Migrantenbeleid en de Provincie Antwerpen.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn