Download Presskit:
NL|UK

 

 

 
 

Wat anderen over A Shtetl in the Caribbean zeggen :

“A Shtetl in the Caribbean is een werkelijk prachtige, zeer indrukwekkende film, die van begin tot eind boeit.
De film geeft een beeld van een - op deze manier - ongekende groep Curaçaoënaars, maar legt evenzeer een deel van de ellendigste wereldgeschiedenis indringend vast zonder dat het overall-beeld loodzwaar is geworden. Wat een prestatie!”

- Michiel van Kempen, schrijver en bijzonder hoogleraar Nederlands-Caribische Letteren -

“Een alleszins ontroerende zoektocht
van een impressionistische schoonheid”

- Aart G. Broek -

“Het is een prachtige film geworden. Ontroerend, mooi gemaakt, een waardig document. En wat een karwei, met zoveel creativiteit tot een goed einde gebracht. Oorlog, een ramp, die oude vrouw die het als kind gezien heeft!”

- Tessel Pollmann -

 

A Shtetl in the Caribbean

A SHTETL IN THE CARIBBEAN vertelt het aangrijpende verhaal van twee jeugdvrienden die opgroeiden op Curaçao, en nu op zoek gaan naar de geschiedenis van hun voorouders in Oost-Europa.

Mark en Tsale, kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen terug naar de geboortegrond van hun voorouders. In deze documentaire road-movie door Curaçao, de Verenigde Staten, Wit-Rusland, Oekraïne en Israël zien wij hun ontdekkingen, moed en wanhoop terwijl zij geconfronteerd worden met de offers die hun ouders moesten maken om hun familie een betere toekomst te geven.

Dit niet eerder vertelde verhaal ontvouwt zich in een reis van de desolate landschappen van Oost-Europa tot de exotische Cariben, een contrast metaforisch voor de geschiedenis van Mark en Tsale’s voorouders.

A SHTETL IN THE CARIBBEAN is voortgekomen uit een sterke emotie: we zijn allemaal onderdeel van dezelfde familie, ongeacht hoe verschillend we zijn. Bovendien is de film een hommage aan Curaçao, een klein eiland met een groot hart, en een plek die altijd een veilige haven voor vreemdelingen is geweest. Alleen op zo’n plek kan een mens een bestaan opbouwen.

 

Download presskit

NL
UK

Download filmstills

 

FILM STILLS

 

SOCIAL MEDIA


 

© 2014 Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26 | 3581 CP Utrecht | info@memphisfilm.net | Website by Four Feathers