DE WERELD VOLGENS MONSIEUR KHIAR geselecteerd voor IDFA 2015

Competition_dutchdocumentary

 

 

 

 

 

 

Van 18 tot en met 29 november 2015 vindt in Amsterdam het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats. De Wereld Volgens Monsieur Khiar van regisseur Sjors Swierstra is geselecteerd voor de IDFA Competition for Dutch Documentary en beleeft zijn première op het festival.

De Wereld Volgens Monsieur Khiar
In 2010 besluit documentair fotograaf Jeroen Robert Kramer te stoppen met zijn werk in oorlogsgebieden en hij doet iets wat hij al jaren wil: in zijn nieuwe thuisland Libanon op zoek gaan naar poëzie, naar zachte verhalen en naar de schoonheid van de kleine dingen. Van het domein van de journalistiek buigt hij af naar de kunst. Zijn eerste grote kunstproject is een foto-roman over een mysterieuze Libanese man: Monsieur Khiar. Het levensverhaal van Khiar vertoont raakvlakken met dat van Kramer, hij heeft ook een oorlog meegemaakt, maar is er doorheen gekomen en is soms zelfs weer gelukkig. Kramer raakt door de man gefascineerd en is vastbesloten om door te dringen tot zijn wereld. Jeroen Robert Kramer hoopt er de sleutels te vinden die hem kunnen helpen als fotograaf en als mens te veranderen.

Jeroen Kramer op zijn  balkon in Beirut

 

 

 

 

 

 

In de film De Wereld Volgens Monsieur Khiar zien we Kramer in misschien wel de belangrijkste worsteling van zijn leven. Het is een beslissend gevecht om geweld om te zetten in kunst in de hoop na tien jaar van oorlog vrede te vinden in zichzelf.

De Wereld Volgens Monsieur Khiar is een coproductie van Memphis Film & Television en de NTR. De film is gerealiseerd met steun van het Mediafonds, VSB Fonds en Stichting Democratie en Media.

 

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn