De Wereld Volgens Monsieur Khiar – donderdag 3 maart 2016 om 22.58 uur bij Het Uur van de Wolf op NPO 2

Donderdagavond 3 maart 2016 wordt De Wereld Volgens Monsieur Khiar van regisseur Sjors Swierstra uitgezonden op NPO 2 bij Het Uur van de Wolf. De film ging in première tijdens IDFA 2015.

In de aanloop naar de uitzending is Jeroen Robert Kramer op maandagavond 29 februari 2016 om 22.30 uur te gast in het radioprogramma Opium op Radio 4. Woensdagavond 2 maart 2016 is Jeroen Robert Kramer om 19.00 uur te gast bij Kunststof op Radio 1 en op donderdagmiddag 3 maart 2016 zijn Sjors Swierstra en Jeroen Robert Kramer te horen bij het programma Nieuws & Co op Radio 1.

Photo by Jeroen Robert Kramer

Photo by Jeroen Robert Kramer

De Wereld Volgens Monsieur Khiar
Na zijn werk als documentair fotograaf voor The New York Times en Vanity Fair, waarvoor hij tien jaar lang in oorlogsgebieden werkte, besluit Jeroen Robert Kramer een nieuw leven te beginnen als kunstenaar in Libanon. In zijn woonplaats Beiroet ontmoet hij Monsieur Khiar, een oudere Libanese man in wie Kramer een betere versie van zichzelf herkent. “Khiar is de held die ik heb kunnen zijn”, zegt Kramer: “hij is de meest indrukwekkende persoon die ik ooit heb ontmoet”. Hun wandelingen door de oude buurten van Beiroet en hun gesprekken over kunst, literatuur en de schoonheid van de kleine dingen, worden een bron van inspiratie voor Kramer. In plaats van te focusen op spektakel, en spijt en schaamte te voelen vanwege het fotograferen van mensen op het slechtste moment van hun leven, probeert Kramer een alledaags verhaal te vertellen. Een verhaal waarmee hij de littekens van zijn vorige leven om kan zetten in kunst. Als Monsieur Khiar weigert zich te laten fotograferen, verandert Kramers fascinatie in een obsessie.

De Wereld Volgens Monsieur Khiar is een coproductie van Memphis Film & Television en de NTR. De film is gerealiseerd met steun van het Mediafonds, VSB Fonds en Stichting Democratie en Media.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn