De Wereld Volgens Monsieur Khiar te zien in Huis Marseille tijdens Une Femme

Op zaterdag 12 maart 2016 is in Huis Marseille, Museum voor Fotografie, de tentoonstelling Une Femme van Jeroen Robert Kramer geopend door directeur Nanda van den Berg en regisseur Sjors Swierstra. De Wereld Volgens Monsieur Khiar is te zien tijdens de tentoonstelling. 

Untitled-2014-02-22-035-©-Jeroen-Robert-Kramer-150dpi-768x619

Une Femme toont foto’s van Jeroen Robert Kramer gemaakt in Beiroet tussen 2013 en nu. Na een carrière als fotograaf in oorlogsgebieden wil Kramer werk maken dat over het gewone leven gaat. Hij wil subtiliteit, poëzie, het zachte van het banale. Hij wil niet meer bezig zijn met het spectaculaire, zoals hij vroeger deed toen hij voor de New York Times werkte.

Une Femme laat zien dat de waarheid er niet toe doet. De tentoonstelling is een raadselachtig en evocatief verhaal met een bijzondere ontknoping. Het is tegelijkertijd een prachtige tentoonstelling waarin heden en verleden met elkaar worden verweven in de poëtische foto’s die door Jeroen Robert Kramer gemaakt werden in Beiroet.

De Wereld Volgens Monsieur Khiar

Regisseur Sjors Swierstra heeft Kramer twee en een half jaar gevolgd tijdens de totstandkoming van zijn nieuwe werk. Het resultaat hiervan is de film De Wereld Volgens Monsieur Khiar, een coproductie van Memphis Film & Television en de NTR, op 3 maart uitgezonden bij Het Uur van de Wolf op NPO 2. De film toont het werk van Jeroen Robert Kramer maar richt zich vooral op de bijzondere vriendschap die hij heeft met de Libanese heer, Monsieur Khiar. De film wordt driemaal daags vertoond in Huis Marseille als onderdeel van Une Femme. 

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van Huis Marseille.

Bekijk hier de trailer van de film:

De Wereld Volgens Monsieur Khiar is vanaf nu verkrijgbaar op DVD in onze webshop.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn