Eeuwig Jong

Regie
Jelte Maarten Boll
 
Camera
Marco Nauta, Bernd Wouthuysen
 
Geluid
Pieter van Haaften, Martijn van Haalen, Thanassis Pliakis, Eric de Roode, Mike van der Sluis, Mark Witte
 
Montage
Caitlin Hulscher
 
Voice over
Leopold Witte
 
Geluidsontwerp & Mixage
Mark Glynne
 
Geluidsmontage
Pepijn Aben
 
Kleurcorrectie en postproductie
Laurent Fluttert
 
Productie
Linda van Heelsbergen
 
Eindredactie MAX
Mascha van Erven
 
Producent
Cécile van Eijk, Sherman De Jesus
 
Media
Presskit NL
Presskit UK

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN

De generatie die is opgegroeid met het geloof in de maakbare samenleving wil koste wat het kost de regie in eigen hand houden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en therapieën bieden uitzicht op een wereld waarin (veel) langer leven binnen handbereik lijkt. eeuwig jong gaat op verkenning in de nieuwe en controversiële wereld van anti-aging. Gefascineerd door het perspectief van tijdloos leven, gebiologeerd door spectaculaire ontwikkelingen in de wetenschap en gemotiveerd om antwoord te krijgen op vragen over langer en vitaal leven.

Aflevering 1 – Het Geheim van Verouderen

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. De een zet daarom zijn leef- en eetgewoonten op een strak regime en slikt hormonen in de hoop lang jong te blijven. Terwijl de ander als vanzelf een vitale honderd-plusser wordt. Hoe gaan wij om met ouderdom en veroudering? En hoe verschilt dat met andere culturen en andere tijden?

Aflevering 2 – De Jacht op Eeuwige Jeugd

Aangewakkerd door de snelle technologische en wetenschappelijke vooruitgang is
in de laatste twee decennia een enorme markt ontstaan van klinieken, medicijnen en therapieën die ons beloven dat we langer kunnen leven. Maar anderen vinden dat heel veel is gebaseerd op pseudowetenschap, ondeugdelijk onderzoek en valse claims. En die claims gaan ver: Zelfs de dood kan worden afgeschaft….

Aflevering 3 – Jong Blijven of Goed Ouder Worden?

In de Verenigde Staten en Nederland zijn wetenschappers druk bezig om de mysteries rondom veroudering te ontrafelen. Waarom wordt de een zo veel ouder als de ander? Welke fundamentele processen zorgen ervoor dat we verouderen? En kunnen we deze processen tegengaan of zelfs stopzetten?

Aflevering 4 – De Nieuwe Oude Dag

Nu we de maximale leeftijd steeds verder oprekken zijn de tijden waarin we ons vanaf het 65e levensjaar achter de geraniums verschuilen voorgoed voorbij. De ouderen van vandaag zijn mondiger en voelen zich meer betrokken met de maatschappij dan hun ouders dat waren. Wat betekent dit voor de plek die ouderen innemen in onze samenleving? En hoe geven we invulling aan de extra jaren die we er bij krijgen?
Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn