Mijn Vaders en Moeders

Research,
Regie & Scenario

Chris Westendorp

 

Camera
Joris Kerbosch

 

Montage
Bert Rijkelijkhuizen

 

Productie
Eline van Wees

 

Geluid
Sander den Broeder

 

Muziek,
Geluidsmontage & Mixage

Jeroen Goeijers

 

Eindredactie NCRV
Jelle Peter de Ruiter

 

Producent
Cécile van Eijk
Sherman de Jesus

 

Media
Presskit NL
Presskit UK

 

Web
Website NCRV

 

Coproductie
Memphis Film & Television en NCRV

De jeugddocumentaire Mijn Vaders en Moeders is een documentaire van en over Luca. Het idee voor deze korte film kwam van Luca zelf. Luca is een levenslustig meisje van elf jaar en heeft een gezin dat net iets anders is dan dat van anderen: ze heeft twee vaders en twee moeders. ‘Mijn moeders zijn lesbi en mijn vaders homo, zo zit mijn gezin in elkaar’, legt ze uit. Voor Luca is het de normaalste zaak van de wereld. Ze is niet anders gewend. Maar helemaal tevreden is Luca ook niet. Ze wil haar vader vaker zien.

Luca woont bij haar twee moeders in Amsterdam. Tot voor kort zag ze haar vader twee à drie keer per jaar. Dit jaar is haar vader met zijn vriend naar Zwitserland verhuisd. Luca is bang dat ze haar vader nu nog minder gaat zien. Terwijl ze hem juist meer zou willen zien. Ook al zorgt hij niet voor haar, voor haar is hij de beste vader van de wereld.

In Mijn Vaders en Moeders zien we hoe de levenslustige Luca probeert de band met haar vader aan te halen. Tegelijkertijd zien we hoe moeilijk dat gaat omdat ze eigenlijk nog te jong is om dat voor elkaar te krijgen. De film maakt Luca’s verlangen voelbaar.

2008
Digibeta
13 min
Nederlands


Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn