Nieuw Vimeo on Demand aanbod

Het Vimeo on Demand aanbod van Memphis Film & Television is uitgebreid met Alles is Licht – Jan HenderikseJan Schoonhoven – Beambte 18977Gods Eigen Parochie en Tulip Time. De films zijn vanaf vandaag online te huur of te koop. Klik [hier] voor een overzicht van het gehele Vimeo on Demand aanbod.

 

Alles is Licht - Jan Henderikse

Alles is Licht – Jan Henderikse
Zijn kunst is geworteld in alledaagse gebruiksvoorwerpen, die hij overal bespeurt en opkoopt en in grote hoeveelheden (“too much is not enough”) tentoonstelt: bierkratten, centen, afgedankte reclameposters van supermarkten of plastic Jezussen. Ook maakt hij wel dingen. Zo fotografeerde hij alle hoeken van Broadway, de langste straat van New York en liet hij een uit de WO II afkomstig granaatgat in een Berlijnse brug in brons afgieten. Het is kunst, als hij dat vindt en er zijn naam op heeft gezet (als ready made, zie Marcel Duchamp). Een Duitse krant noemt hem ‘der Grossvater des Trash’, naar aanleiding van een grote tentoonstelling in Potsdam (Berlijn).

Jan Schoonhoven – Beambte 18977Jan Schoonhoven - Beambte 18977
De legendarische kunstenaar uit Delft Jan Schoonhoven (1914 – 1994) werd bij zijn leven al vergeleken met Vermeer en Mondriaan. Zijn mysterieuze, witte reliëfs gemaakt van karton en papier marché worden nu voor tonnen geveild in Sotheby’s en Christie’s. Jan Schoonhoven zelf leefde als een sobere en bescheiden PTT ambtenaar. Wie was deze man die zich in het openbaar spontaan naakt liet beschilderen door de wereldberoemde Japanse kunstenares Yayoi Kusama, om de volgende dag weer bedaard op tijd op kantoor te verschijnen?

Gods Eigen ParochieGods Eigen Parochie
In de ontroerende film Gods Eigen Parochie vertellen parochianen over hun bijzondere band met de eigenzinnige pater Winand Kotte en zijn Willibrordkerk. Het verhaal van pater Kotte is vooral het verhaal van een parochie op drift. Van mensen op zoek naar het warme katholieke bad zoals ze dat van vroeger kenden.

 
 

Tulip TimeTulip Time
Het Trio Lescano, bestaande uit drie Joods Nederlandse meisjes, was de grootste hitmaker van de Italiaanse fascistische tijd. Wat gebeurt er met het Trio Lescano als ze op het hoogtepunt van hun roem worden geconfronteerd met de dreiging van het opkomende fascisme?

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn