People

In haar drieëntwintig jarig bestaan heeft Memphis Film & Television films voor televisie en theater geproduceerd samen met alle publieke omroepen in Nederland en met verschillende Europese partners. Producers Cécile van Eijk en Sherman De Jesus zijn beide creatieve en financiële professionals en werken samen met getalenteerde en gedreven filmmakers. Sherman De Jesus is daarnaast ook schrijver en regisseur.

Cécile van Eijk begon als communicatie en PR professional, voordat zij audiovisuele communicatie doceerde aan de Universiteit van Utrecht en films ging produceren. Zij volgde de management training voor producers van Media Business School aan het Binger Lab, was bestuurslid van – en is momenteel lid van Raad van Advies van Cultureel Centrum ’t Hoogt, Utrecht.

Sherman De Jesus maakte vele uren televisie- en theaterdocumentaires. Hij is mede-oprichter en was de eerste vijf jaar  festivaldirecteur van het Nederlands Filmfestival, initieerde de eerste Nederlandse Filmmarkt en de Cinema Militans Lezing, was lid van de Gouden Kalf jury en bestuurslid van het Stimuleringsfonds Culturele Media Producties.

Hun rijke ervaring en kennis van de creatieve industrie heeft internationaal prijswinnende films opgeleverd. Zoals de speelfilm over de zwarte verzetstrijder Boy Ecury van schrijver Arthur Japin en regisseur Frans Weisz. De lange non-fictie film Zielen van Napels van Vincent Monnikendam is winnaar van de Kristallen Film en is vertoond op meer dan dertig festivals. Een andere festivalhit is Tulip Time, een coproductie met omroep Rai en Luce. De korte film Schat van Tamar van de Dop was een Oscar inzending. De lange documentaire Verdwaald in het Geheugenpaleis heeft ca. 40.000 bioscoopbezoekers in Nederland en België getrokken.

Memphis Film & Television is aangesloten bij DPN, NBF, DDG en DAFF.


Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn