Première George Maduro – een ‘gewone’ held, woensdag 24 augustus 2016 op Curaçao

Ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van George Maduro presenteert Stichting de Cultuur Kameleon in samenwerking met de Vertegenwoordiging van Nederland en de Nationale Bibliotheek dr. Frank Martinus Arion de tentoonstelling ‘George Maduro, Verzetsheld van Curaçao’. De tentoonstelling wordt op woensdag 24 augustus 2016 om 15.00 uur feestelijk geopend in Willemstad, Curaçao.

De opening van de tentoonstelling wordt bijgewoond door de Gourverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, in het bijzijn van de drager van de Militaire Willems-Orde majoor Marco Kroon en familieleden van George Maduro.

De film George Maduro – een ‘gewone’ held van Robbert-Jan Vos, geproduceerd door Memphis Film & Television zal tijdens de opening van de tentoonstelling in première gaan. De film wordt tijdens de tentoonstelling doorlopend vertoond. De tentoonstelling is te zien tot en met 31 december 2016.

George Maduro – een ‘gewone’ held
George Maduro, geboren op Curaçao in 1916, vertrekt als tienjarige jongen naar Nederland om daar te studeren. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog sluit hij zich als Joodse jongeman aan bij het Nederlandse leger. Hij bevrijdt met slechts vijftien soldaten Villa Dorrepaal in Den Haag uit handen van de nazi’s. Nadat hij wordt opgepakt en weer vrijgelaten gaat hij in het verzet. Op reis van Nederland naar Engeland wordt hij verraden, en weer opgepakt. Uiteindelijk sterft hij op 28 jarige leeftijd in Dachau, enkele maanden voor de bevrijding. Zijn ouders betalen de bouw van Madurodam ter nagedachtenis aan hun zoon. Dit jaar zou George Maduro 100 jaar zijn geworden.

George Maduro – een ‘gewone’ held is tot stand gekomen met steun van Stichting De Cultuur Kameleon, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfronds Caribisch Gebied, Fentener van Vlissingen Fonds en KF Hein Fonds.

GeorgeMaduroAffiche

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn