Profile

In 1992 bundelden producent Cécile van Eijk en producent/regisseur Sherman De Jesus hun krachten en richtten Memphis Film & Television op.

Memphis Film & Television is gespecialiseerd in het ontwikkelen en het produceren van documentaires, televisieprogramma’s, speelfilms, corporate video’s en voorlichtingsfilms van hoge kwaliteit voor Nederland en de internationale markt. De documentaires gaan over kunst, literatuur, human interest en ontwikkelingsproblematiek.

Memphis Film & Television heeft de rechten van een aantal films ondergebracht in Stichting Ocean Film Production. Deze stichting is opgericht in 1984 en wordt ook door beiden bestuurd.

CÉCILE VAN EIJK

Cécile van Eijk studeerde andragogische wetenschappen met specialisaties volwasseneneducatie, massacommunicatie, public relations en taalexpressie.

Tijdens en na haar studie werkte zij voor de Stichting Neder-landse Filmdagen en Bioscooponder-neming Wolff B.V. Verder werkte zij als redactrice bij Provinciaal Steunpunt Volwassenen-educatie en als docent voorlichtings-kunde aan de Hoge School Midden Nederland.

In 1988 startte zij haar carrière als producer. Zij produceerde talloze opdrachtfilms op het gebied van gezondheidszorg en educatie zoals de korte speelfilm ‘Hartenjagen’ met Ger Poppelaars voor de Nederlandse Hartstichting, de instructie-video’s ‘Opvoeden? Zo!’ voor het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn en ‘Verborgen Triest-heid’ voor de Stichting Anorexia Nervosa. Ook produceerde ze voorlichtingsfilms voor de Gemeente Utrecht en diverse ministeries en bedrijfs- en product-video’s voor onder andere Fiat Auto Nederland, Glaxo en Nederland Distributieland.

Cécile van Eijk volgde aan Maurits Binger Film Instituut de één-jarige managementopleiding voor internationale filmproducers, Company.

Zij doceerde vijf jaar audiovisuele communicatie aan de Hoge School van Utrecht, Faculteit Economie en Management en was vier jaar voorzitter van de adviescommissie voor audiovisuele producties van de Gemeente Utrecht.

SHERMAN DE JESUS

Sherman De Jesus vertrok in 1970 vanuit Willemstad (Curaçao) naar Nederland. Hij studeerde rechten in Utrecht, schreef filmkritieken voor diverse dagbladen en scenario’s en regisseerde en produceerde tal van voorlichtings- en opdrachtfilms. Werkte als producer/regisseur voor de filmafdeling van Radio Nederland Wereldomroep. Als producer/regisseur maakte hij vanaf ’88 vele uren documentaires voor de televisie.

Daarnaast was hij line producer van de op Bonaire, Nederlandse Antillen opgenomen speelfilm ‘Odyssee d’Amour’ van Pim de la Parra en werkte in Zuid-Afrika aan ‘Mambele’, een internationale coproductie van een in Zuid-Afrika gesitueerd, zeventiende-eeuws liefdesverhaal voor MGS Film (George Sluizer en Anne Lordon).

Sherman De Jesus was één van de oprichters van Stichting Jazz in Utrecht (SJU) en het Nederlands Filmfestival en was tevens de eerste directeur van het Festival en oprichter van de eerste Nederlandse Filmmarkt. In 1985 maakte hij deel uit van de jury van de Grote Prijs van de Nederlandse Film (Het Gouden Kalf) en was lid van de Raad van Advies van de RVU, educatieve omroep en stuurgroeplid van het Internationale Documentaire Festival Amsterdam.

Hij volgde de Winter Session, onder leiding van Jonathan Olsberg, aan de Film Business School van Madrid. Ook volgde hij aan het Maurits Binger Instituut de Master Class onder leiding van István Szabó en Acting for Directors, door Judith Weston.

Hij is per februari 2000 bestuurslid van Stichting Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn