Sherman De Jesus vertelt in Dessau, centrum van Bauhaus

Tijdens het Design Forum Dessau werd Alles Moet Nieuw – Piet Zwart vertoond in een volle zaal met een inleiding van regisseur Sherman De Jesus. Dessau is het centrum van Bauhaus en design, waar de gebouwen en ateliers voor lessen en studenten nog steeds staan. Vele docenten en studenten van de opleiding Bauhaus geloven in het idee dat een betere architectuur en woonomgeving leidt tot een betere, meer ontwikkelde wereld. Piet Zwart zijn ideeën kwamen overeen met de standpunten van de Bauhaus school, waar hij in 1929 een serie gastlessen heeft gegeven.

Alles moet nieuw – Piet Zwart vertelt het verhaal van een ontwerper en kunstenaar die streefde naar verandering, maar opliep tegen de beperkingen van zijn tijd. Als industrieel ontwerper is hij vooral bekend geworden door het ontwerp van de “Piet Zwart” Bruynzeel keuken. Internationaal geniet hij de reputatie van icoon van de innovatie.

Monografieën over Filmkunst (1931 – 1933) door Piet Zwart

Voor meer informatie:
Filmpagina: Alles Moet Nieuw – Piet Zwart
Twitter: @allesmoetnieuw
Facebook: facebook.com/allesmoetnieuw

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn