Speciale vertoning: Boy Ecury tijdens het 34e Nederlands Film Festival

Zaterdag 27 september om 16:00 uur
in zaal 4 van het Louis Hartlooper Complex.

Speciale vertoning van Boy Ecury,
tijdens het 34e Nederlands Film Festival 2014 Utrecht

Keuzefilm van Fons Merkies, Gast van het Jaar.

stillboy

een film van Frans Weisz
scenario Arthur Japin

Met: Felix de Rooy, Steve Hooi
Gaby Milder, Johnny de Mol en Sylvia Poorta

palmaresboy

De speelfilm Boy Ecury is één van de keuzefilms van de Gast van het Jaar: componist Fons Merkies. Met meer dan honderd producties op zijn naam is Fons Merkies misschien wel een van de meest veelzijdige en productieve filmcomponisten van Nederland.

Boy Ecury is van bijzondere betekenis voor zijn oeuvre aangezien hij voor zijn muziek in deze film de allereerste Gouden Kalf, die werd uitgereikt in de categorie filmmuziek, op het Nederlands Filmfestival in 2003 won.

Boy Ecury (2003, regie Frans Weisz, script Arthur Japin, componist Fons Merkies, producent Sherman De Jesus & Cécile van Eijk) wordt dit jaar tijdens de 34e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht vertoond.

Voor meer informatie & kaartverkoop, klik [hier]


Boy Ecury vertelt het verhaal van de jongeman Boy Ecury, die op zijn vijftiende door zijn vader, zakenman Dundun Ecury uit Aruba naar kostschool in Nederland is gestuurd. Als de oorlog uitbreekt, gaat hij in het verzet. Vlak voor de bevrijding wordt hij door de Duitsers gefusilleerd. Tien jaar later arriveert Dundun Ecury in het naoorlogse Nederland om naar het lichaam van zijn zoon te zoeken. Slechts één feit biedt hem houvast: Boy stierf met een glimlach op zijn lippen. Dundun’s zoektocht leidt tot een confrontatie met Ewoud, de vermoedelijke moordenaar van zijn zoon.

Hij merkt tot zijn ergernis dat hij de zorgzaamheid en liefde voor Boy op Ewoud begint te projecteren. Dan doet Ewoud een pijnlijke onthulling. Arthur Japin, de scenarioschrijver van Boy Ecury, heeft zich voor de film laten inspireren door het boek ‘Boy, een Antilliaanse jongen in het Nederlands verzet’ van Ted Schouten.


 

Pers over Boy Ecury:

“Boy Ecury is een fascinerend schimmenspel met de tijd. Frans Weisz laat oorlog en vrede samensmelten. Daardoor ontstaat er een sfeer die geen plaats biedt voor simpele kwalificaties als goed en slecht.”

– Ronald Ockhuysen, de Volkskrant 2002

“Regisseur Weisz concentreert zich zowel op de zoektocht van vader De Rooy, maar de film wordt vooral boeiend vanwege de flashbacks uit de oorlogstijd, die goed gefilmd en spannend zijn.”

– Veronica Magazine 2003

“Fons Merkies kan met recht een van de succesvolste filmcomponisten van Nederland worden genoemd.”

– NFF Magazine 2014

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn