Speciale vertoning van A SHTETL IN THE CARIBBEAN in Czernowitz, Oekraïne

1Op 23 juli 2015 wordt de documentaire A SHTETL IN THE CARIBBEAN van Sherman De Jesus vertoond in de oude Joodse tempel in Czernowitz in Oekraïne, die nu in gebruik is als bioscoop.

Mark en Tsale, kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen terug naar de geboortegrond van hun voorouders. In deze documentaire road-movie door Curaçao, de Verenigde Staten, Wit-Rusland, Oekraïne en Israël zien wij hun ontdekkingen, moed en wanhoop terwijl zij geconfronteerd worden met de offers die hun ouders moesten maken om hun familie een betere toekomst te geven.

Mark’s vader woonde als kind in de omgeving van Czernowitz. In de film bezoeken de mannen de stad en proberen zich in te denken hoe het moest zijn om in het gebied te leven ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, en de plaats te verlaten om naar Curaçao te vertrekken, op zoek naar een beter bestaan.

De vertoning wordt georganiseerd door het Czernowitz Museum van de Geschiedenis en Cultuur van de Bukovinische Joden in Czernowitz.

Trailer:

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn