TV uitzending De Zero Revolutie – Henk Peeters: donderdag 7 april 22.55 uur op NPO 2

In het kader van de documentaireserie “Ondersteboven – Nederland in de jaren 60” van VPRO en NTR wordt op 7 april 2016 de documentaire “De Zero Revolutie – Henk Peeters”, over de Nederlandse Nul-groep waar Henk Peeters, Armando, Jan Schoonhoven en Jan Henderikse onderdeel van uitmaakten, uitgezonden. 

Weinig kunstenaars ontdoen zich met zoveel elan en overtuiging van de zelfingenomenheid van de Nederlandse kunstwereld als Henk Peeters. Hij is de radicale spil van de eerste twee geruchtmakende ZERO -tentoonstellingen (1962 en 1965) in het Stedelijk Amsterdam. Zijn verzet eindigt in zijn ogen in een grote teleurstelling maar in kunstbeurzen en veilinghuizen is ZERO tegenwoordig booming business.

De Zero Revolutie_v4_2

De Zero Revolutie – Henk Peeters van Sherman De Jesus ging in première in het Stedelijk Museum in Amsterdam tijdens de expositie ZERO: Let Us Explore the Stars in september 2015. De film was geselecteerd voor het Nederlands Film Festival 2015.

“Dit is de belangrijkste film over zero, het netwerk, de kunstenaars, de evenementen, en hun voortdurende zoektocht naar een betere wereld. De film bevat veel nooit vertoond materiaal van Manzoni, Piene en zero vrienden.” Tijs Visser, directeur van de ZERO Foundation, Düsseldorf

featuring: Lucio Fontana, Piero Manzoni, Yves Klein, Günther Uecker en Yayoi Kusama
met: Armando, Jan Henderikse, Jan Schoonhoven, Truus Peeters-Nienhuis, Ad Petersen, Paul Damsté en Joke Robaard.

De ZERO Revolutie – Henk Peeters is mede mogelijk gemaakt door Mediafonds  Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland  K.F. Hein Fonds  Borzo Gallery Amsterdam  The Mayor Gallery London  Fonds Cultuur – Gemeente Arnhem een coproductie van Memphis Film & Television en Omroep Gelderland.

Voor meer informatie over De Zero Revolutie – Henk Peeters, bezoek zeroartfilms.com 

Bekijk hier de trailer:

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn