WhatEver Will Be en Alles Moet Nieuw – Piet Zwart op Vimeo On Demand

AMNPZ & WWB

De documentaires Alles Moet Nieuw – Piet Zwart van Sherman De Jesus en WhatEver Will Be van Esther Prade zijn nu online te kijken op Vimeo On Demand.

WhatEver Will Be
Ooit waren ze hartsvriendinnen: de transseksuelen Cilla en Ilona. Maar Cilla’s onverantwoorde leefstijl en vooral scepsis ten aanzien van Ilona’s wens een ‘echte’ vrouw te worden, veroorzaken een breuk. Regisseur Esther Prade volgde de twee jarenlang en ontdekte dat hun worsteling met het leven veel gelijkenissen vertoont met hoe zij zelf in het leven staat. Resultaat: WhatEver Will Be, een indringende film over anders-zijn.

Alles Moet Nieuw – Piet Zwart
Alles Moet Nieuw – Piet Zwart vertelt het verhaal van de innovatieve ontwerper en kunstenaar die streefde naar verandering, maar opliep tegen de beperkingen van zijn tijd. Als industrieel ontwerper is hij vooral bekend geworden door het ontwerp van de “Piet Zwart” Bruynzeel keuken. Internationaal geniet hij de reputatie van icoon van de innovatie.
Aan de hand van interviews met zijn kinderen, persoonlijke brieven, foto’s en animaties die zijn werk letterlijk tot leven brengen, ontstaat er een persoonlijk portret van een man die leefde om te vernieuwen.

Klik hier voor ons Video On Demand overzicht. Binnenkort volgen meer films.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn