WhatEver Will Be wint prijs voor Best Documentary op Indiaas Film Festival

Cilla in tram

Op de vierde editie van het Dada Saheb Phalke Film Festival heeft WhatEver Will Be van filmmaker Esther Prade de award voor ‘Best Documentary’ gewonnen. Het festival, vernoemd naar de grondlegger van de Indiase cinema, is het enige onafhankelijke film festival van India, het grootste filmland ter wereld.

Nog geen maand geleden, op 15 april, bepaalde het hooggerechtshof in India dat transgenders moeten worden erkend als derde geslacht. India zelf kent naar schatting twee tot drie miljoen mensen die zich man noch vrouw voelen, maar transgender. De prijs voor WhatEver Will Be is daarmee een nieuwe mijlpaal in de emancipatie van Indiase transgenders.

Eerder al draaide WhatEver Will Be op de 33e editie van het Nederlands Film Festival en waren er vertoningen op bijzondere evenementen zoals de Roze Zaterdag, de Nationale Coming-Out Dag en het Indoor Pride Festival. De film ging op 26 mei 2013 in première in LantarenVenster en is in november 2013 in twee delen uitgezonden op RTV Rijnmond, tevens coproducent van de film. De film is online te zien op Vimeo.

Share

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. +31 (0)30-2332023, Fax. +31 (0)30-2310409 | info@memphisfilm.net

Website by Koduijn