Contact

Memphis Film & Television
Maliebaan 24-26
3581 CP Utrecht
Mail: info@memphisfilm.net
Telefoon: +31 30 233 20 23
KvK nr.: 30117289
VAT (NL): 803691981B01

Maliebaan

Stage lopen?

Memphis Film & Television

Memphis Film & Television is een zich voortdurend vernieuwend Film- en New Media productiebedrijf met grote ervaring. Wij produceren sterke, prijswinnende internationale (auteurs-)documentaires en films van grote sociaal-maatschappelijke relevantie voor televisie en theater. Memphis Film & Television is in 1994 opgericht door Cécile van Eijk en Sherman De Jesus.
 

De functie

Als stagiair bij Memphis Film & Television maak je alle aspecten van het produceren van een film mee. Omdat we een kleine organisatie zijn met veel verschillende projecten, krijgt je de kans om een breed inzicht te krijgen in het hele proces van het film maken. Je kunt ervaring op doen in het filmproces van ontwikkeling tot productie, postproductie en publiciteit. Je kunt research doen voor nieuwe projecten, dramaturgische rapporten schrijven, fondsen werven en subsidieaanvragen ondersteunen, voorstellen schrijven, publiciteit verzorgen, inschrijvingen bij film festivals over de hele wereld coördineren en nog veel meer.

Momenteel produceren we verschillende documentaire projecten met een grote verscheidenheid aan onderwerpen: over het Rijksmuseum en de slavernij, de Harlem Renaissance (New York in de jaren ’20 en nu), Joodse identiteit, ouderverstoting, en over de Cariben.

Gezocht

Student(e) met een passie voor film die stage wil lopen. Bij voorkeur een student aan een WO-opleiding. Iemand met interesse in gehele productieproces van film, van research, ontwikkeling, financiering tot uitbreng in theaters, online en op televisie.

 

Periode

4 dagen per week, ± 6 maanden.

In overleg is parttime stage lopen ook mogelijk, bijvoorbeeld met een focus op publiciteit & uitbreng van bestaande en toekomstige projecten.

 

Interesse?

Stuur je motivatie en C.V. naar
Memphis Film & Television
t.a.v. Cécile van Eijk (producent)
info@memphisfilm.net