New York vertoning Nieuw Licht – Het Rijksmuseum en de Slavernij bij de Verenigde Naties

maart 29, 2023
  1. Home
  2. Nieuws
  3. New York vertoning Nieuw Licht – Het Rijksmuseum en de Slavernij bij de Verenigde Naties

In de documentaire volgt documentairemaker Ida Does het team van conservatoren bij de totstandkoming van de tentoonstelling Slavernij in 2021. Nieuw Licht – Het Rijksmuseum en de Slavernij is een productie van producent Cécile van Eijk in samenwerking met de NTR.

De Verenigde Naties presenteert de tentoonstelling Slavernij van het Rijksmuseum in het hoofdkantoor in New York van 27 februari t/m 30 maart 2023. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van het United Nations Outreach Programme on the Transatlantic Slave Trade and Slavery onder de titel Slavery. Ten True Stories of Dutch Colonial Slavery.

Taco Dibbits, hoofddirecteur: “De erkenning van de impact die slavernij heeft gehad op de wereldgeschiedenis en nog steeds heeft, is van groot belang. Daarom zijn we de Verenigde Naties zeer dankbaar om daarvoor middels deze tentoonstelling aandacht te vragen.”

Ruim 3,4 miljoen mensen wereldwijd namen kennis van de verhalen via de online tentoonstelling. Dat mondiale relevantie bleek uit de buitengewone media-aandacht die de tentoonstelling internationaal genoot. Dit was voor de VN reden het Rijksmuseum uit te nodigen een voorstel in te dienen voor een speciale versie van de tentoonstelling. Slavery. Ten True Stories of Dutch Colonial Slavery werd uit meerdere inzendingen verkozen.

Affiche Nieuw Licht - Het Rijksmuseum en de Slavernij

Bekijk de trailer

Meer informatie: