Tweedelige documentaire Peter en Erik in première in FORUM Groningen

april 12, 2024
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Tweedelige documentaire Peter en Erik in première in FORUM Groningen

PETER en ERIK van Jesse Bleekemolen, is af! De documentaire gaat op 21 april 2024 in première Daarna is de film in meerdere theaters door het land te zien!

De tweelingbroers Peter Anema en Erik Hulsegge wisten 17 jaar lang niet van elkaars bestaan. Waarom werden ze bij hun adoptie gescheiden?

De ongehuwde moeder van Peter en Erik staat hen na de geboorte onder dwang af, waarna de tweelingbroers tegen haar wens in gescheiden worden en in aparte adoptiegezinnen terechtkomen. Peter en Erik weten niks af van het bestaan van een eeneiige tweelingbroer. Totdat hun levens op hun zeventiende per ongeluk met elkaar verstrengeld raken. Nu, 56 jaar later, zijn Peter en Erik vastbesloten om de waarheid achter hun mysterieuze scheiding te vinden. Waarom werden ze gescheiden en wie had de macht om hen uit elkaar te halen?

De broers duiken samen met onderzoeksjournalist Myrthe Buitenhuis in de ondoorgrondelijke wereld van plaatsingscommissies, psychoanalytische theorieën, dossiers, archieven en moeilijk benaderbare officiële instanties. Met elke ontdekking komen Peter en Erik een stapje dichter bij het waarom en het gedachtegoed achter de scheiding, voordat de antwoorden voorgoed verloren gaan.

Première PETER en ERIK, 21 april 2024 in FORUM Groningen.
Televisie-uitzending PETER en ERIK, 23 en 24 mei 2024 om 22:20 uur op NPO2 in KRO-NCRV 2DOC.

Affiche Peter en Erik