Alles is Licht – Jan Henderikse naar Oostenrijk

januari 31, 2019
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Alles is Licht – Jan Henderikse naar Oostenrijk

De film Alles is Licht – Jan Henderikse zal te zien zijn tijdens de tentoonstelling Jan Henderikse – Verlockungen des Alltags, van 7 februari tot 28 april 2019, in StadtGalerie Klagenfurt in Klagenfurt am Wörthersee, Oostenrijk.

ZERO kunstenaar Jan Henderikse, maar ook de andere Nederlandse ZERO kunstenaars Jan SchoonhovenHenk Peeters en Armando staan nog altijd volop in de aandacht. Ook in de huidige tentoonstelling Less is More in Museum Voorlinden, een tentoonstelling die geïnspireerd is door minimalisme als nieuwe levensstijl en als tegenhanger voor de overdaad aan prikkels die 24 uur per dag binnenkomen via smartphones, zijn weer werken te zien van o.a. Jan Schoonhoven. Maar ook in de werken van jonge kunstenaars, die draaien om formele begrippen als vorm, kleur en materiaal, is duidelijk de invloed van ZERO terug te zien.

Memphis Film & Television produceerde films over 4 Nederlandse ZERO kunstenaars. Jan Schoonhoven – Beambte 18977Alles is Licht – Jan HenderikseDe Zero Revolutie – Henk Peeters, en recentelijk Het Voorval – Armando en de mythe. Voor meer informatie over de films bezoek zeroartfilms.com