Gebroken van Nan Rosens op NPO 2

oktober 12, 2021
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Gebroken van Nan Rosens op NPO 2

Op maandag 18 oktober is om 20.25 de documentaire Gebroken te zien op NPO 2. Welke impact heeft het op je leven wanneer één van je ouders na een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder? Rianne (42) en Frénk (63) maakten dit mee als kind. In Gebroken reflecteren zij op de tijd waarin ze door de volwassenen in hun leven voor onmogelijke keuzes zijn gesteld. De keuzes die zij destijds maakten blijken gebaseerd op leugens, wrok en pijn van anderen, die zij als kind voor waar aannamen. Hoe denken zij over het verstoten van hun ouder, nu ze na vele jaren ook de andere helft van de waarheid kunnen inkleuren?

Regisseur Nan Rosens smelt de verhalen van Rianne en Frénk samen tot één verhaal over hoe je voor je eigen waarheid kiest en hoe lastig het is om de loyaliteit die je als kind voelt voor één ouder los te laten omwille van hereniging met de ander. De documentaire Gebroken biedt een waardevol inkijkje in de toekomst die de (v)echtscheidingskinderen van nu te wachten staat.

2Doc: Gebroken, maandag 18 oktober om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Publiciteit, boekingen en speciale vertoningen

Gebroken ging op 19 september 2021 in première in EYE in het bijzijn van de makers en vele betrokken organisaties.

Als organisatie of filmtheater is het mogelijk Gebroken te vertonen, bijvoorbeeld in combinatie met een debat of Q&A. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een screener van de film ontvangen, neem dan contact op met Memphis Features, Cécile van Eijk (cvaneijk@memphisfilm.net – tel. 030 – 233 20 23) / Irene de Mol (irenedemol@memphisfilm.net – tel. 030 – 233 20 23).

Bekijk de trailer

Meer informatie: