Gebroken

Status: Completed

Welke impact heeft het op je leven wanneer één van je ouders na een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder? Van naar schatting 80.000 minderjarige kinderen per jaar gaan de ouders uit elkaar. Een flink percentage daarvan ziet na een scheiding één van de ouders niet meer. Het gaat om duizenden kinderen per jaar.

Deze kinderen hebben vaak geen keuze. Wat gebeurt er wanneer zij volwassen zijn en het lef hebben om weer contact op te nemen met hun verloren ouder?

In GEBROKEN laat filmmaker Nan Rosens twee volwassenen die dit als kind meemaakten reflecteren op wat het verstoten van een ouder betekende voor de rest van hun leven.

Rianne (42) verliest als kind van het ene op het andere moment het contact met haar vader. Overtuigd dat hij ervoor koos haar niet meer te zien, duurt het achttien jaar voordat zij hem weer opzoekt. Frénk (63) krijgt als kind te horen dat zijn moeder een hoer is die het beste kan opdonderen en laat haar ondanks verwoede pogingen van haar kant pas tien jaar later weer toe in zijn leven. Hoe denken zij over de besluiten die zij als kind namen, wanneer de waarheid boven water komt?

Official Selection Beholders Film Festival 2022

Credits

Regie & scenario Nan Rosens
Naar een idee van Femke Hoogendoorn
Camera Adri Schrover
Geluid Carla van der Meijs
Montage Erik Disselhoff
Muziek Wouter van Bemmel
Omroep KRO-NCRV

Met Rianne Rouw-Reffeltrath en Frénk van der Linden

De cd van de voor Gebroken door Wouter van Bemmel gecomponeerde muziek is nu te koop. Informatie bij Memphis Film & Television.