Eeuwig Jong

Status: Completed

De generatie die is opgegroeid met het geloof in de maakbare samenleving wil koste wat het kost de regie in eigen hand houden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en therapieën bieden uitzicht op een wereld waarin (veel) langer leven binnen handbereik lijkt. Eeuwig Jong gaat op verkenning in de nieuwe en controversiële wereld van anti-aging. 

Aflevering 1 – Het Geheim van Verouderen
Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. De een zet daarom zijn leef- en eetgewoonten op een strak regime en slikt hormonen in de hoop lang jong te blijven. Terwijl de ander als vanzelf een vitale honderd-plusser wordt.

Aflevering 2 – De Jacht op Eeuwige Jeugd
Aangewakkerd door de snelle technologische en wetenschappelijke vooruitgang is in de laatste twee decennia een enorme markt ontstaan van klinieken, medicijnen en therapieën die ons beloven dat we langer kunnen leven. Maar anderen vinden dat heel veel is gebaseerd op pseudowetenschap, ondeugdelijk onderzoek en valse claims.

Aflevering 3 – Jong Blijven of Goed Ouder Worden?
In de VS en Nederland zijn wetenschappers druk bezig om de mysteries rondom veroudering te ontrafelen. Waarom wordt de een zo veel ouder dan de ander? Welke fundamentele processen zorgen ervoor dat we verouderen? En kunnen we deze processen tegengaan of zelfs stopzetten?

Aflevering 4 – De Nieuwe Oude Dag
Nu we de maximale leeftijd steeds verder oprekken zijn de tijden waarin we ons vanaf het 65e levensjaar achter de geraniums verschuilen voorgoed voorbij. De ouderen van vandaag zijn mondiger en voelen zich meer betrokken met de maatschappij dan hun ouders dat waren. Wat betekent dit voor de plek die ouderen innemen in onze samenleving? En hoe geven we invulling aan de extra jaren die we er bij krijgen?

“Onverwacht goed (…) De op het eerste gezicht informatief-wetenschappelijke serie verandert langzaam in een vakkundig en mooi gefilmde documentaire waarin doorgeslagen excentriekelingen hun verhaal doen.”

– VPRO Gids

Credits

Regie Jelte Maarten Boll
Camera Marco Nauta, Bernd Wouthuysen
Geluid Pieter van Haaften, Martijn van Haalen, Thanassis Pliakis, Eric de Roode, Mike van der Sluis, Mark Witte
Montage Caitlin Hulscher
Mixage Mark Glynne
Omroep MAX

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4