Completed

Categorie:
Peter en Erik

Peter en Erik

De tweelingbroers Peter Anema en Erik Hulsegge wisten 17 jaar lang niet van elkaars bestaan. Waarom werden ze bij hun adoptie gescheiden?

Lees meer
God Schittert door Afwezigheid

God Schittert door Afwezigheid

Een zoektocht naar hoe en waarom regisseur Erik Fransman zich als atheïst toch Joods voelt, zonder god of geloof om zich aan vast te klampen. Samen met zijn familieleden, die net als hij Joods zijn zonder god, gaat hij op zoek naar antwoorden.

Lees meer
Dande Di Aruba

Dande Di Aruba

Dande is een oud Arubaans gebruik als de Dande groep musicerend langs de deuren gaat om met muziek voorspoed te brengen voor het nieuwe jaar. Filmmaker Cindy Kerseborn verdiept zich in een voor Nederland nog onbekende wereld. De Dande werkt hypnotiserend aanstekelijk. Je wordt er vrolijk van, al hoor je ‘m voor het eerst.

Lees meer
Gebroken

Gebroken

Welke impact heeft het op je volwassen leven, als één van je ouders door een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder, of door een besluit dat je ooit als kind zelf (mede) hebt genomen?

Lees meer
The Photograph

The Photograph

In The Photograph gaat filmmaker Sherman de Jesus op zoek naar het verhaal achter de enige foto die hij van zijn grootvader heeft. De fotograaf is James Van Der Zee, een Afro-Amerikaanse fotograaf die bekend staat om zijn portetten uit de Harlem Renaissance.

Lees meer
De Wijde Wereld

De Wijde Wereld

Als kind afscheid moeten nemen van vriendjes, van ooms en tantes, opa’s en oma’s. Alles moeten achterlaten wat je kent, en dan terecht te komen in een land waar je de taal niet verstaat en de gewoontes niet begrijpt.

Lees meer
Het Voorval – Armando en de mythe

Het Voorval – Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zijn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat.

Lees meer
Zie mij doen

Zie mij doen

Naar een concert gaan, dansen op technopop, rondhangen op het strand, paardrijden. Maar ook: is er plek in mijn leven voor een relatie, hoe kijken mensen naar me, wat is normaal?

Lees meer
De Wereld volgens Monsieur Khiar

De Wereld volgens Monsieur Khiar

Na zijn werk als documentair fotograaf voor The New York Times en Vanity Fair, waarvoor hij tien jaar lang in oorlogsgebieden werkte, besluit Jeroen Robert Kramer een nieuw leven te beginnen als kunstenaar in Libanon. In zijn woonplaats Beiroet ontmoet hij Monsieur Khiar, een oudere Libanese heer in wie Kramer een betere versie van zichzelf herkent.

Lees meer
Hollandse Meesters in de 21e eeuw – Henk Peeters

Hollandse Meesters in de 21e eeuw – Henk Peeters

Hollandse Meesters in de 21ste eeuw is een reeks korte gefilmde portretten van hedendaagse beeldend kunstenaars in hun atelier of op hun werkplek. Het project moet uitgroeien tot een omvangrijke serie waarin een hele generatie kunstenaars wordt vastgelegd. Sherman De Jesus maakt voor Hollandse Meesters een portret van kunstenaar Henk Peeters.

Lees meer
Schat

Schat

Eva, mooi, succesvol en single krijgt voor haar vijfendertigste verjaardag van haar vrienden het enige wat ze nog niet heeft en altijd al heeft willen hebben: een man! Maar wat moet ze ermee? Na een korte proeftijd besluit ze hem weg te sturen, maar daar krijgt ze spijt van…

Lees meer
Boy Ecury

Boy Ecury

In 1947 komt DUNDUN ECURY (59), een vooraanstaande Arubaanse zakenman, naar het naoorlogse Nederland om het stoffelijk overschot te zoeken van zijn zoon Boy, die in 1944 is gefusilleerd.

Lees meer
Het Gaatje

Het Gaatje

Na jarenlang procederen is de bouw gestart van een nieuwbouw woning op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en de Drift.

Lees meer
Papa’s Kleine Meid

Papa’s Kleine Meid

Daan zet zijn reputatie van brave huisvader op het spel als hij zich inlaat met een straathoertje. Zijn dochtertje Akke, nog geen twee jaar oud, is vanaf de achterbank getuige hoe haar vader zich in de nesten werkt als het hoertje het leven lijkt te laten.

Lees meer
Geest van de Werf

Geest van de Werf

De ooit in Utrecht woonachtige schrijver Cola Debrot heeft eens gezegd dat als je op stille ochtenden door de oude stad loopt je er onderaardse stemmen kon horen die spraken van liefde en verlangen, van verdriet en tranen.

Lees meer