Completed

Categorie: Completed
Dande Di Aruba

Dande Di Aruba

Dande is een oud Arubaans gebruik als de Dande groep musicerend langs de deuren gaat om met muziek voorspoed te brengen voor het nieuwe jaar. Filmmaker Cindy Kerseborn verdiept zich in een voor Nederland nog onbekende wereld. De Dande werkt hypnotiserend aanstekelijk. Je wordt er vrolijk van, al hoor je ‘m voor het eerst.

Lees meer
Gebroken

Gebroken

Welke impact heeft het op je volwassen leven, als één van je ouders door een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder, of door een besluit dat je ooit als kind zelf (mede) hebt genomen?

Lees meer
The Photograph

The Photograph

In The Photograph gaat filmmaker Sherman de Jesus op zoek naar het verhaal achter de enige foto die hij van zijn grootvader heeft. De fotograaf is James Van Der Zee, een Afro-Amerikaanse fotograaf die bekend staat om zijn portetten uit de Harlem Renaissance.

Lees meer
De Wijde Wereld

De Wijde Wereld

Als kind afscheid moeten nemen van vriendjes, van ooms en tantes, opa’s en oma’s. Alles moeten achterlaten wat je kent, en dan terecht te komen in een land waar je de taal niet verstaat en de gewoontes niet begrijpt.

Lees meer
Het Voorval – Armando en de mythe

Het Voorval – Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zijn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat.

Lees meer
Zie mij doen

Zie mij doen

Naar een concert gaan, dansen op technopop, rondhangen op het strand, paardrijden. Maar ook: is er plek in mijn leven voor een relatie, hoe kijken mensen naar me, wat is normaal?

Lees meer
De Wereld volgens Monsieur Khiar

De Wereld volgens Monsieur Khiar

Na zijn werk als documentair fotograaf voor The New York Times en Vanity Fair, waarvoor hij tien jaar lang in oorlogsgebieden werkte, besluit Jeroen Robert Kramer een nieuw leven te beginnen als kunstenaar in Libanon. In zijn woonplaats Beiroet ontmoet hij Monsieur Khiar, een oudere Libanese heer in wie Kramer een betere versie van zichzelf herkent.

Lees meer