Mijn Vaders en Moeders

Status: Completed
De jeugddocumentaire Mijn Vaders en Moeders is een documentaire van en over Luca. Het idee voor deze korte film kwam van Luca zelf. Luca is een levenslustig meisje van elf jaar en heeft een gezin dat net iets anders is dan dat van anderen: ze heeft twee vaders en twee moeders. ‘Mijn moeders zijn lesbi en mijn vaders homo, zo zit mijn gezin in elkaar’, legt ze uit. Voor Luca is het de normaalste zaak van de wereld. Ze is niet anders gewend. Maar helemaal tevreden is Luca ook niet. Ze wil haar vader vaker zien.

Luca woont bij haar twee moeders in Amsterdam. Tot voor kort zag ze haar vader twee à drie keer per jaar. Dit jaar is haar vader met zijn vriend naar Zwitserland verhuisd. Luca is bang dat ze haar vader nu nog minder gaat zien. Terwijl ze hem juist meer zou willen zien. Ook al zorgt hij niet voor haar, voor haar is hij de beste vader van de wereld.

In Mijn Vaders en Moeders zien we hoe de levenslustige Luca probeert de band met haar vader aan te halen. Tegelijkertijd zien we hoe moeilijk dat gaat omdat ze eigenlijk nog te jong is om dat voor elkaar te krijgen. De film maakt Luca’s verlangen voelbaar.

Credits

Regie & scenario Chris Westendorp
Camera Joris Kerbosch
Geluid Sander den Broeder
Montage Bert Rijkelijkhuizen
Mixage & muziek Jeroen Goeijers
Omroep NCRV