Reporters uit de West

Status: Completed
In de jeugddocumentaire Reporters uit de West gaan kinderen met kleurrijke namen als Shanerica, Kaylee, Ruengelo, Jarid, Richendel en Carlos als tv-reporters op pad om te laten zien hoe ze leven op de Nederlandse Antillen en Aruba. Zo maken Nederlandse kinderen kennis met de belevingswereld van hun leeftijdgenoten op deze tropische eilanden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en met de cultuur van de West zoals de Antillen ook wordt genoemd.

Deze kennismaking gebeurt direct van kind tot kind. Shanerica, Kaylee, Ruengelo, Jarid, Richendel en Carlos richten hun camera en microfoon op onderwerpen als de passaat, de wind die altijd uit dezelfde richting waait, het Papiamento, de taal van de eilanden, de spin Nanzi, die uit Afrika met de slaven is meegekomen, de kunstenaar Yubi Kirindongo, die oude auto’s recyclet tot kunst. De jeugdige reporters laten zien hoe de trommel is ontstaan, dalen af in een donker grot en krijgen instructie van hoe je een Red Snapper vangt van een echte visser in een klein bootje midden op de azuurblauwe zee.

De jeugdige reporters tonen hun huizen, slaapkamer en huisdieren. Wat zijn hun hobby’s? Welke planten groeien er op de eilanden? Waarom hebben huizen op de eilanden zoveel kleuren? Hoe maak je funchi, hét populaire gerecht van de Antillen? De jeugddocumentaire Reporters uit de West geeft stof tot nadenken en nodigt uit tot discussie over de verscheidenheid aan culturen, levensstijlen en achtergronden in ons land en daarbuiten.

Credits

Camera Martijn van Beenen
Geluid Leo Franssen
Montage Sander Kuipers
Muziek Big Orange Music
Mixage Klink Audio en Paul Gies

DVD