Van Bahia tot Brooklyn vanaf 9 juni wekelijks op NPO 2

mei 30, 2023
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Van Bahia tot Brooklyn vanaf 9 juni wekelijks op NPO 2

Nergens zijn er zoveel volken en culturen van over de hele wereld door geweld of ronselen samengebracht als in het Caribisch gebied. Sinds de komst van Columbus in 1492 en de genocide op de oorspronkelijke bewoners, is door slavernij en kolonialisme een veelkleurige smeltkroes van de Caribische samenleving ontstaan. In de reisserie Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen, onderzoekt Latijns-Amerika journalist Nina Jurna in zeven landen hoe het verleden doorwerkt in het heden. Gaandeweg de reis door de Caraïben ervaart Jurna meer en meer als een onderzoek naar haar eigen roots.

Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen is een co-productie van Memphis en de VPRO. De zevendelige serie is vanaf vrijdag 9 juni wekelijks te zien om 20.30 uur op NPO 2.

Evenement Van Bahia tot Brooklyn

Om het uitbrengen van de serie te vieren, vindt op 6 juni een speciaal evenement plaats in Theater Zuidplein, Rotterdam. Na de vertoning van een aflevering praat Milouska Meulens met de makers van de serie over de bijzondere dynamiek van de Cariben. De avond wordt omlijst door Steezmusic band onder leiding van Stanley Clementina.

Dit evenement is gratis te bezoeken, het is wel vereist om je aan te melden: https://www.theaterzuidplein.nl/agenda/1713/VPRO_presenteert/Van_Bahia_tot_Brooklyn

Programma
19.15 uur zaal open
19.30 – 21.30 uur zaalprogramma

 

Adres: Theater Zuidplein Rotterdam, Gooilandsingel 95, Rotterdam
Meer informatie: